Pseudoloog


 

 

Je kan van Rutte vinden wat je wilt, maar deze geboren aartsleugenaar heeft de gave van het liegen en bluffen tot een ware kunst verheven. Erg knap. Met 911 en complotten er bij te halen, doet hij niets anders dan het frame afbakenen en de discussie een kant op sturen. Ook even de nadruk leggen op de functie van ¨professor¨ Klaus Schwab, zo in de trant van we hebben het hier niet met een pannenkoek te maken. Om er aan het einde, quasi aan toe te voegen dat Klaus Schwaab alle kamer debatten volgt. Wat natuurlijk een zeer idiote opmerking is, die man heeft wel wat beters te doen. Mark Rutte doet hiermee niets anders dan in een overtreffende trap gebruik maken van het frame en complot, en daarmee wil hij de vraag van Meijeren er nog eens mee bagatelliseren.

Feit is, dat zijn geheugen zeer selectief is en hem weer eens in de steek laat. Een eufemisme natuurlijk, hij liegt dat het gedrukt staat. En feit is ook dat dit soort momenten heel goed laten zien, dat instituten zoals onder andere het WEF een enorme invloed hebben in de wereld. De hamvraag is, hoe groot zijn die invloeden nu werkelijk, en zijn hun bedoelingen wel zo zuiver?

Persoonlijk twijfel ik aan die goede bedoelingen. Waarom? Simpelweg om het feit dat mensen die een hoop bezitten, zoals macht en geld, er belang bij hebben, dat ze er alles aan gelegen is, dat wat ze aan bezit hebben vergaard, te handhaven en uit te bouwen. Daar wij het klootjesvolk vast zitten in het systeem en leven bij de waan van de dag, daar plannen die mensen strategisch over meerdere generaties. Menig koningshuis, bankiersfamilie, multinationals enzovoorts zitten nog altijd zeer stevig in het zadel. De geschiedenisboeken staan er mee vol geschreven.

En ook al zou ik hier fout zitten, dan nog is de weg naar de hel geplaveid met goede bedoelingen. Want ook dit is een feit, de stem en vrijheid die we als inwoner van ons land hadden wordt stukje bij beetje van ons ontvreemd.Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos