Censuur

De vrijheid van meningsuiting kan worden afgepakt, en dan zullen we dom en stil als schapen naar de slachtbank worden geleid.

George Washington 

Ik denk als mensen mij een hokje stoppen, ik ook wordt ingeschaald in de categorie van de witte boze man. Alhoewel boos, ik ben van nature eigenlijk niet echt een boos iemand. Maar ik merk dat de hele toestand waarin we ons nu in bevinden en het gevoel dat ik er bij heb dat ons een werkelijkheid wordt voorgeschreven. Soms raakt mij dat, ik ben nu eenmaal nog niet een volleerd stoïcijn. Mijn overgevoeligheid begint mijn omgeving ook al op te vallen. Hoe vaak er niet van subject wordt veranderd in mijn kring als ik een moment heb dat ik weer overloop als bepaalde zaken worden aangestipt en ik mijn vragen en ongenoegen daarover uit. Nog veel kwalijker, vind ik die gelatenheid en de gemakzucht. Zo van ik kan er toch niets aan veranderen of waar maak jij je druk om. Zelfs niet het kunnen beantwoorden met is dat wel zo? Wat eigenlijk ook weer logisch is want dan moet je er eerst weer in verdiepen en dat kost moeite. In de tussentijd geraakt half Nederland en de wereld in een faillissement, depressie, bedelstaf of sterft aan de gevolgen die alle overdreven maatregelen met zich meebrengen, en pakken ze onze jeugd, hun moment in tijd.

Zelfst ene van de machtigste personen op deze wereld worden het spreken verboden en geboycot. Valt het niet op dat de vermeende fraude rondom de verkiezingen naar de achtergrond is geraakt, en dat daar wereldwijd, het 25th amendment en impeachment voor terug is gekomen. Een verhaal kan je op vele manieren het zwijgen op leggen.

Nu na de verkiezingen in de staten, begint het wel hele enge vormen aan te nemen, het eenzijdige geluid in de MSM. De vrijheid om je mening te uiten, wordt als deze niet in het straatje past van de geldende norm, geridiculiseerd of de persoon in kwestie moet het ontgelden en krijgt allerlei labels opgeplakt. Is deze bereid te knokken en een streep in het zand te trekken, dan rest uiteindelijk de censuur. Sterker nog. Heb je een bedrijf dan kan het met 1 druk op de knop worden geboycot. Kapot zal je moeten als jij je wereld anders voorstelt. Want de norm is de globale regenboogwereld, waar unicorns grazen in de wei, en iedereen is daar gelijk, sommige natuurlijk iets meer gelijk, dat zijn zei die al generaties lang alles naar hun hand zetten. Die wereld benauwd mij.

Eigenlijk is het heel simpel, big tech bedrijven, mainstream media hebben een monopolie op de waarheid. Hun waarheid, wil je dat doorbreken, doe het dan zoals ik. Geloof mij je hebt de diensten van al deze ondernemingen niet nodig. En stap af van besturingssystemen die je kunnen controleren. We leven in een tijd van een enorme overvloed, er zijn zat meerdere hands laptops, smartphones en media-apparaten in bezit of te koop. Strip of laat die strippen van hun besturingssoftware en gebruik open source. Dat kan op een laptop en ook op smartphones en tablets. Het beste is dan om dan niet meer gebruik te maken van de diensten van bigtechbedrijven, maar ben je nog te veel afhankelijk van deze bedrijven dan hoef je deze nog niet gelijk op te geven en gebruik je open source voor erbij. Heb ik ook jaren gedaan voor dat ik helemaal ben over gestapt. 

Maak je eigen startpagina met html links, en gebruik usenet, nieuwsgroepen, al 50 jaar heeft dat zijn dienst bewezen. Usenet begon in 1980 en is de voorloper van het internet dat we vandaag de dag allemaal kennen. Het is eenvoudig gezegd een openbare ruimte waar mensen kunnen communiceren via threads. De meest opvallende verschillen tussen Usenet groepen en het moderne Internet is dat er geen centrale server is, of een toegewijde beheerder. In wezen is het een bijna vergeten vrije ruimte die al bijna 50 jaar bestaat. Maak een maillijst aan bijvoorbeeld. En tot slot blijf altijd nadenken over hoe je vrijheid in de fysieke of virtuele, digitale wereld kan blijven waarborgen. 

Je moet ook echt bereid zijn om een offer te brengen, zolang jij jezelf daarin nog niet kunt controleren en afhankelijk blijft, wordt je gecontroleerd en blijf je afhankelijk.


  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos