Finale

https://www.supremecourt.gov/DocketPDF/22/22O155/163052/20201208133328638_TX-v-State-MPI-2020-12-07%20FINAL.pdf

In de rechtszaak (pdf), met de staat Texas als eiser, beweert Paxton dat Pennsylvania, Georgia, Michigan en Wisconsin op het laatste moment ongrondwettelijke wijzigingen in de kieswetten hebben doorgevoerd, kiezers ongelijk hebben behandeld en aanzienlijke stemonregelmatigheden hebben veroorzaakt door de stemintegriteit te verminderen maatregelen.


SCOTUS heeft de verdachte staten bevolen om uiterlijk donderdag 10 december vóór 15.00 uur op de moties van Texas te reageren.

"Dat is een goed teken, ik waardeer het echt dat de rechtbank de andere staten heeft gevraagd te reageren", zei Paxton tegen Sean Hannity van Fox News.

"Dus hebben we hopelijk een kans, nadat ze hebben gereageerd, om naar de rechtbank te gaan en onze argumenten aan beide kanten naar voren te brengen en tenminste het Hooggerechtshof een beslissing te laten nemen over wat de wet is in deze zaak, een vraag die ze nooit hebbe beantwoord omdat het betrekking had op de feiten die we presenteren, 'vervolgde Paxton.

“De staten hebben de statuten geschonden die zijn uitgevaardigd door hun naar behoren gekozen wetgevende macht en daarmee de grondwet geschonden. Door zowel de nationale als de federale wetgeving te negeren, hebben deze staten zich niet alleen de integriteit van de stem van hun eigen burgers aangetast, maar ook van Texas en elke andere staat die wettige verkiezingen heeft gehouden, '' zei Paxton in een verklaring.
 

De rechtszaak vraagt ​​de VS Hooggerechtshof om het tellen van de stemmen van het kiescollege door de vier staten te verbieden. Voor de verdachte staten die al kiezers hebben benoemd, vraagt ​​het de rechtbank om de staatswetgevers opdracht te geven nieuwe kiezers te benoemen in overeenstemming met de grondwet.

Advocaten-generaal van de verwerende staten hebben de aantijgingen in de rechtszaak betwist.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos