Breder perspectief

 

Ik heb het volgende artikel gelezen, van de staatspropaganda de NOS. Nou ja… Wat moet ik er van zeggen? We kijken allemaal met een bepaald perspectief naar wat er gebeurd in de wereld en de Nos ziet in Trump een soort van klassieke demagoog die in staat is het volk op te ruien door hem neer te zetten als een klein kind die weigert zijn verlies te nemen. Door bepaalde feiten achter houden, probeert het aan dat gecreëerde beeld vast te houden. Ik zou hier het volgende aan willen bijdragen.

En dan met name, in het bijzonder op deze alinea:

¨Die uitslag gaat per brief richting de Senaat in Washington, die de uitslagen van alle staten op 6 januari telt. De uitkomst staat al vast: in totaal 306 kiesmannen voor Joe Biden en 232 voor Donald Trump. Maar zoals alles dit jaar anders is, hangt ook rond deze dag nu meer spanning dan normaal.¨

Bron; Nos

Dit is correct, maar men vergeet een belangrijk onderscheid daarbij te vermelden. Want, ¨Meer spanning als normaal ¨ dekt de lading niet. Het is de verbloemende waarheid van iets dat veel genuanceerder ligt.

In totaal hebben in 7 staten, de Republikeinse kiesmannen secundaire stemmen uitgebracht, ze zijn echter door geen enkele staatsambtenaar aangewezen en hebben momenteel geen enkele wettelijke status. In deze staten, zijn er nog volop rechtszaken, waaraan de republikeinen zich hebben gecommitteerd. Natuurlijk word alles rondom die rechtszaken in de MSM gekleineerd of als onbeduidend weggezet. Zoals ze dat met vele zaken al hebben gedaan, zoals met  Texas rechtsgang naar de Supreme Court of the United States, en in het kielzog daarvan ruim 20 staten, die ze niet op de juiste waarde heeft weten of willen te schatten. 

Hoe gaat dit nu verder?

Tenzij Executive order 2018 van stal word gehaald of dat SCOTUS zich onderweg er alsnog mee bemoeid, dan is de volgende stap 6 januari, wanneer het Congres bijeenkomt om de stemmen van de kiezers te aanvaarden. Sommige leden van het Huis van Afgevaardigden zeggen al hier bezwaar tegen willen te maken. Ze moeten dan een Republikeinse senator vinden om een stemming in het Congres te forceren. En er zijn er al die hebben laten doorschemeren dat ze bereid zijn dat te doen. Het ¨house of the brave¨ wordt ¨gelukkig¨ volop bewoond.

Mocht er op 6 januari er eentje zijn nek uitsteken dan er zal over de rechtmatigheid van de electorale stemmen nog gedebatteerd worden op die dag. Alleen heeft dit in eerste instantie niet zo´n grote kans om te slagen. Omdat het huis van afgevaardigden een democratische meerderheid heeft. 233 democraten tegen 195 republikeinen.

Na 2 uur ongeacht wat er uit zal komen zal de vice- president Mike Pence de gezamenlijke zitting in het Congres op 6 januari voorzitten, om electorale stemmen te openen en te tellen. Tenzij hij dat niet doet?

Je kan tot in den treuren alles rondom verkiezingsfraude in de doofpot proberen te duwen, zolang er mensen zijn die willen opkomen voor eerlijke en transparantere verkiezingen en er zijn er die zich daartegen verzetten, door niet mee te werken, zolang blijf je in deze situatie. En gelukkig hebben de ¨founding fathers¨ daar ook ruimte voor hebben gegeven in de Amerikaanse grondwet. De ¨constition we the people¨. Ze konden vrij goed inschatten welke machten er op een democratie allemaal in kunnen werken.

Dat er gefraudeerd is in de verkiezingen staat voor mij vast. Los van de vele bewijzen, mathematisch, softwarefouten, video´s van fraudemisdrijven en van vele ooggetuigen, die onder ede een verklaring hebben afgelegd, heb ik het die nacht ook onder mijn ogen zien gebeuren.

Als ooggetuige heb ik in de verkiezingsnacht gezien hoe Trump een voorsprong had over de gehele VS, hij leidde met 2 miljoen stemmen, en zijn populariteitsvoorsprong groeide alleen maar. Het land stond op het punt om hem hem te herkiezen. De wedkantoren hadden hun odds al aangepast en voor de winst van Trump kreeg je bijna geen stuiver meer bijwijze van, de odds waren toen nog maar 1.60 euro. Tot het moment dat er in elke democraat bestuurde stad van kust tot kust, allemaal op precies en exact dezelfde tijd, er gestopt werd met het tellen van de stemmen en enkele uren later in de volgende ochtend, waren de honderdduizenden en miljoenen stembiljetten in het hele land letterlijk allemaal voor Biden en geen enkele voor Trump. Toeval?

De feiten!

In Amerika zijn 50 staten. Minus de staten in kwestie, won Trump er 25, Biden 16. Deze staten zijn de thuisbasis van 2.974 gemeentes. Zelfs met de "door fraude in twijfel getrokken stemmen" won Trump 2.496 gemeentes, Biden 477. Trump won 84% van Amerika, Biden "won" 16%.

Zo ziet dat er dus visueel uit. Is de VS nu echt verdeeld in zijn keuze als je dit nu zo voor je ziet?

Waarom zouden al die mensen die zeggen dat er gefraudeerd is zoveel moeite willen doen?


 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

House of the brave?

Chaos