Wij het volk

 


De vader van mijn vrouw zat bij de airforce en via zijn levenspad is hij terechtgekomen in de oorlog van Vietnam, uiteindelijk via een paar omzwervingen in Duitsland geland, letterlijk, op de vliegbasis in Spangdahlem. Een jaar of 49 geleden heeft die zijn vrouw kennen geleerd een gezin gesticht en is in de euregio blijven wonen.

Mijn schoonvader was wat je kan noemen een echte patriot, de airforce en de VS was de hand die hem voedde en daar mocht je niet naar bijten. Bij de eerste golfoorlog, hij was toen net vervroegd gepensioneerd, wilde hij zich vrijwillig melden. Dat hebben ze hem allemaal uit zijn hoofd proberen praten. Het was dat zijn diensten niet meer nodig hadden anders had hij die ook nog even meegenomen.

Ik heb niet zoveel op met de Verenigde Staten of beter gezegd met bepaalde aspecten. Van het ongebreidelde consumentisme, het altijd maar meer en groter, het idee dat het leven maakbaar is als je maar wilt. Ik vind het vooral een land dat wortel probeert te schieten. Ik ben ook te veel een trotse Europeaan. (anti-EU) dus dat waren soms wel eens gesprekken in de trant van de Verenigde Staten versus Europa. Maar wat ik in de gesprekken door de jaren heen van mijn schoonvader heb geleerd en wat ik wel bewonder, is hun spirit, de geest van vrijheid. Vrijgevochten van de Engelsen, het idee dat ieder mens vrij en uniek is, en het recht heeft op het nastreven van geluk, zolang je niets illegaals doet of de rechten van anderen schendt. En met die spirit is de Amerikaanse grondwet geschreven, de oudste grondwet in de wereld die nog van kracht is. En de basis rust op volkssoevereiniteit. In Duitsland hebben ze dat ook na 1949 vastgelegd in hun grondwet, ¨Alle Staatsgewalt geht vom Volke aus.¨ Wij In Nederland bevinden ons onder onze koning en de gratie Gods. Shoutout naar onze Willem, 3 maal hoera voor de Koning, als hij maar de soevereiniteit van zijn volk bewaakt vind ik het best.

Maar goed wat ik wil verduidelijken, is dat ik het een en ander heb meegekregen van hoe het daar werkt, en waar ik naar toe wil is het volgende. Het feit dat de democratische leiders niet willen meewerken aan een transparantere hertelling van de stemmen, de rol van big Tech en de mainstream media is zeer verdacht voor de ruim 70 miljoen Amerikanen die op Trump hebben gestemd. Er word door de media telkens alles over het bewijs rondom fraude gebagatelliseerd. Er werden vrijwel direct 50 getuigen gepresenteerd door Gulliani die een verklaring hebben afgelegd. Het niet toelaten van mensen die toezicht houden op de stemmen, is hoe je het wend of keert tegen de grondwet, die stemmen moet er dus uit. Er zijn onder ede verschillende getuigen die een verklaring hebben uitgebracht. Voor het afleggen van een valse verklaring onder ede, staat 10 jaar. Is dus niet zomaar iets. In principe lopen er heel veel rechtszaken, bij de lokale rechtbanken, die er hun vingers niet aan willen branden, en worden doorgespeeld. Dit geeft het Trumpteam genoeg tijd om meer bewijs te verzamelen, en er komt steeds meer naar boven. Zoals met de stemmachines, waarvan er wordt beweerd dat ze gehackt zijn. 

Link stemfraudedocument

Uiteindelijk moet er een beroep gedaan worden op de supremecourt, het hooggerechtshof om de grondwet te handhaven. Om de integriteit van de verkiezingen te handhaven.

En het is politiek gezien beter voor het Trumpteam om in de rechtbanken het bewijs te laten onderzoeken en te laten beslissen wat ze moeten doen. Dan dat dit na 8 december gebeurd, want dan is het 1 stem per staat en dat is wel in het grote voordeel van team Trump omdat er meer republikeinen zijn dan Democraten. Maar in principe wil je dat niet.

Persoonlijk, en met de bril hoe ik de wereld nu betracht, denk ik dat ze het wisten. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat ze geen pollwatchers toelaten. Het betekent of ze bedriegen of ongelooflijk dom zijn, want dat is tegen de grondwet. Het Hooggerechtshof moet de grondwet verplichten. Achteraf kunnen ze dan in ieder geval nog gaan roepen dat Trump de verkiezingen heeft gestolen.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos