Keystonestate, uur van de waarheid.

 


Wat je rondom de verkiezingen in de Verenigde Staten niet of nauwelijks in het gebruikelijke nieuws hoort is het gegeven of dat er überhaupt eentje is die eens serieus de afweging maakt, of het zou kunnen kloppen dat er geknoeid is met het stemmen in 1 of verschillende staten. Niemand die daar eens een serieuze opmerking over maakt. Weer gaat het, zoals altijd over de persoon Trump en wat er niet deugd aan Trump en gaat het bij voorbaat al voorbij aan wat hij beweerd over verkiezingsfraude, want we weten wie het zegt. Dus kan het niet kloppen. Sterker nog gecensureerd. En word er aan het frame rondom zijn persoon, van narcist, racist, megalomaan, noem maar op en weet ik al niet wat nog meer, het label slechte verliezer er even voor het gemak aan toegevoegd. Maar is dit wel correct?

Democratie betekend letterlijk volksheerschappij. Dit gaat helemaal niet meer over Trump dit gaat over zijn achterban die op hem gestemd heeft. Een achterban waarvan een deel het gevoel had dat het genaaid zou worden. Deze hele circus rondom de verkiezingen en wat er aan hand is in de Verenigde Staten komt niet zomaar opeens uit de lucht vallen. Dit speelt al vanaf het begin dat het bekend werd dat er door corona nu ook per post stemmen konden worden uitgebracht. De vrees onder die achterban was zo groot dat de meeste zich de moeite namen om op de dag zelf hun stem uit te brengen. Omdat ze bang waren dat er met hun uitgebrachte stemmen zouden worden geknoeid als deze met de post zou worden verstuurd. De oproep was letterlijk, mensen ga persoonlijk je stem uitbrengen.

En de fakenews, die deed niets anders dan beïnvloeding op een manier waar ze in Rusland van het communisme of wat dichterbij het Oost-Duitsland van destijds, nog een punt aan konden zuigen. Het riedeltje dat steeds herhaald werd was dat van de gigantische voorsprong van Biden en in zijn kielzog de blauwe golf. Er werd censuur toegepast door big tech bedrijven, en er werd weer voor de zoveelste keer met 2 maten gemeten Want stel je eens voor, een laptop met belastende zaken die gelinkt zou worden aan Trump, dan hadden ze geen spaan van hem heel gelaten.

De impeachment en de rechtszaken tegen de president zijn niet alleen tegen de president, maar ook tegen een deel van het volk! Omdat er al 4 jaar een feitelijke lastercampagne word gevoerd. Dat schijnen de meeste mensen telkens te vergeten rondom deze verkiezingen.

En iedere Trump-aanhanger of echte objectlieveling neemt waar dat er een hoop zaken zijn die niet kloppen die dat gevoel al helemaal versterken. Stemcomputers die niet naar behoren werken, dode mensen die hun stem uitbrengen, een gigantische voorsprong van honderdduizenden stemmen voor Trump die verdampen in een uurtje, het geniepige spel van de nep nieuws door Texas en Florida niet te roepen, maar wel Arizona alvast toeschrijven aan Biden en daarmee een beeld creëert, suggereert van een voorsprong. De massale opkomst in gebieden waar 200% van de mensen hun stem uit brachten. 200% Het blokkeren van mensen die moeten toekijken op het verloop van het stemmen tellen in Pennsylvania.

Nogmaals er word te vaak de Trumpkaart getrokken. Is het echt een narcistische idioot, megalomaan die slecht tegen zijn verlies kan? Hoe zuiver en objectief zijn zei die dat het hardste roepen dat we het hier met een idioot te doen hebben?

Ik ben geen echte kenner, maar wat ik weet, is dat in de kern, de Amerikaanse grondwet is bedacht om de heerschappij van het volk te beschermen, dus ook tegen die van de staat en invloed van derden. En dat het een verplichting is dat je als volksvertegenwoordiger er alles aan doet om daaraan te voldoen.

In Penslavania, ¨the keystonestate¨ als daar de onderste steen niet boven komt, dan heeft diezelfde grondwet geen enkele waarde meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos