Sociale Anachoreet

 

Bij deze laat ik jullie weten dat ik mij definitief ontdoe van al mijn sociale media van de big-tech bedrijven. Ik zie de meerwaarde niet die het zou kunnen hebben. Deze bedrijven laten steeds minder ruimte voor tegengeluiden en zijn voortdurend bezig met een monopoly op de waarheid, en wil ons die waarheid voorschrijven. Ik begin mij er steeds vaker aan te ergeren. Dit betekend dus dat mijn Facebook account en al mijn andere accounts van deze big-techbedrijven zijn of worden gewist.

Whatsapp en ander daar op gelijkende apps worden dan na een tijd ook opgezegd. De manier waarop ik mijn gegevens deel en de privacy die daar bij komt kijken zijn mij steeds meer waard als je realiseert onder wiens invloed we staan. Daarnaast gebruikte ik mijn smartphone sowieso al heel weinig.

Alles wat mij aangaat kan je terug vinden op mijn websites ingvy.nl, ik zal daar met de tijd, zaken aanbrengen die sociale interactie mogelijk maken. Je kan mij mailen en ik zal binnenkort een telefoonnummer toevoegen waarop het mogelijk is mij een sms te sturen. Ik heb nog wat oude Nokia's die ik daarvoor zal prepareren, door deze te strippen van mic en luidspreker. Dus kan men mij enkel teksten.

Mensen die dicht bij mij staan bezitten mijn privénummer, van onze huistelefoon, en verder bezit ik een oud mobiel toestelletje waarop mij enkel kan bellen mocht men mij nodig hebben, als ik het het ding niet vergeten als ik onderweg ben.
 

Tot slot wil ik jullie verzoeken om ook eens goed na te denken over al die digitale middelen die ons leventje zijn binnengeslopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos