Muilpamper!


Mondkap. Advies? Verplicht of niet verplicht, wat is mijn mening daarover.

Ik zal hem dragen, als ik verplicht wordt er eentje te dragen, geen enkele twijfel. Desondanks zal het voor mij voelen als geknecht en gemerkt worden, een aantasting van mijn vrijheid.

Heel eerlijk. Het irriteert mij al, als ik voor een kleine boodschap in een supermarkt een winkelkar moet nemen. Of zoals laatst die keer dat ik bij mijn nachbarn naar kaufland ga, waar een mondkap verplicht is, en ik ben op zoek naar roggenmeel voor een Limburgs sterrenbrood, terwijl mijn bril beslaat door dat onding. En dat komt dan boven op al die maatregelen die er al zijn.

Ik vergeet al die maatregelen ook iedere keer weer. Ik word telkens en overal op mijn gedrag aangesproken, omdat ik simpelweg niet in staat ben om mij aan al die opgelegde maatregelen te houden. Ik ben die aso die zich iedere keer oprecht verontschuldigt bij mijn medemens. Ik heb volgens die mensen al heel wat Coronadoden op mijn geweten.

In een zombie Apocalyps hadden ze mij al afgeschoten. Dat weet ik zeker. Want als blikken zouden doden, had ik al ergens gelegen met een gat in mijn kop, in gangpad 3 tussen de frisdrank en conserven. Want anderhalve meter wachten op iemand die een komkommer met aandacht bestudeert, daar is mijn tijd te kostbaar voor. Nogmaals, sorry ik heb dat volgzame nu eenmaal niet.

Waarom ik dat onding verplicht en niet vrijwillig draag?

Met de wetenschap van onder andere de Heinsbergstudie, waarin onderzoek uitwijst dat iedere vijfde infectie met het Covid-19 Asymptotisch verloopt, wat er op neer komt dat je geen klachten hebt, terwijl je wel besmet bent met het virus. Kunnen mondkapjes daarin enigszins helpen, om het virus niet door te geven aan anderen.

Enigszins dus, want over het gebruik van zo´n masker zijn onder de vele deskundigen op dit gebied de meningen duidelijk verdeeld. Ik kan hier een opsomming geven over waarom het wel of niet werkt of over de voor en tegens op dit gebied, maar daar gaat het mij niet om. Want de discussie over het wel of niet dragen van een mondkap, is een achterhoede gevecht.

Met de kennis van nu, zoals de FRT-ratings, mortaliteitscijfers en oversterfte en al het jargon, die mensen gebruiken die er voor geleerd hebben, is het een vaststaand feit dat Covid-19 vergelijkbaar is met een middelzware griep en dan zou deze discussie sowieso overbodig moeten zijn. Zelfs het WHO is daar nu achter.

https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf

Ik zie de mondkap als een symbool van de angst, het is een pressiemiddel om ons gedrag te beïnvloeden, en hiermee ook een uitstekend middel om het kaf van het koren te scheiden, om de kritische, nadenkende burger aan te kunnen pakken, en met de spoedwet in de hand, heeft het een uitstekend werktuig om met legaal staatsgeweld het zwijgen op te leggen, mocht zo´n onding verplicht zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos