Het is niet alles blauw dat blinkt.

 Goedemorgen deze morgen.

Mijn koffie en ontbijtje achter de kiezen, heerlijk. Tussentijds het nieuws door gespit en gefilterd, en dan tikken we nog snel een blogje over mijn bevindingen.

President Donald Trump bracht zondag een zeldzaam bezoek aan Californië en landde in Orange County voor een privé inzamelingsactie in de vroege namiddag op het landgoed Newport Beach van techmagnaat Palmer Luckey.

Opvallende waren de duizenden supporters die aan de kant van de weg stonden om hem te verwelkomen. Waarom opvallend?

Californië is wat ze noemen een solide blauwe staat. De verhoudingen liggen in het overgrote deel voor de democraten. De laatste republikein die er de staat won voor de verkiezingen van het presidentschap, was Ronald Reagan.

Nee Trump gaat daar niet winnen, 58 county´s en ongeveer 40 miljoen mensen, met Los Angeles en San Fransiscus, en zijn vele migranten die traditioneel kiezen voor een links beleid.

Dan hebben we het nog niet gehad over het epicentrum van de invloed in de wereld. Met Hollywood, waar het entertainment industrie de wereld geestelijk blijft voeden en waar de grote techbedrijven in silicone valley een monopoly hebben op de waarheid, en algoritmes ons steeds meer onze werkelijkheid kunnen voorschrijven.

Maar toch, als je dit soort openlijk support ziet, en je speurt naar het sentiment, heb ik wel het idee dat er een kleine verschuiving plaats vind in Californië en ik ben dan ook reuze nieuwsgierig naar de uitslag na 3 november.

Waarom begin ik daarover? Omdat het iets zegt wat de fakenews en de polls niet laten zien.

Dat de man populairder is dan ze willen toegeven. Wat daar achter zit ik weet het niet. Ik kan er alleen naar raden, dan ben je al snel een complotgek.

Ik doe er maar mijn voordeel mee.

WEDDEN!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos