Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


 


"Vanaf morgen 18.00 uur 's avonds gelden landelijk strengere maatregelen waarvan we voor het weekend dachten dat ze alleen in de steden nodig zouden zijn. Dat is een kwestie van voortschrijdend inzicht geweest"
"Het aantal besmetting loopt zo snel op dat we achter het virus aan dreigen te gaan lopen. " Premier Rutte

"Het is het beste voor de economie als we de tweede lockdown weten te voorkomen." Volgens minister De Jonge

Na aanleiding van de persconferentie eerder. Mijn bloed kookt, dus pers ik er nog eventjes een blog eruit, gewoon om even te overdenken en te ontspannen.

Er staat in de hele Corona discussie nog maar 1 wankel argument, en dat is de zogenaamde ic (overbelasting). Al het andere is feitelijk weerlegd. Het killervirus is geen killer, met een mortaliteit van 0,2%. Ter vergelijking een griep heeft een percentage van 0,16% Door het ziekteverloop van Covid-19 heb je ter vergelijking een iets vakere vraag naar een plek op de ic. Dat is het verschil.

Het ic raakt vol argument, is een door bestuur van zwakke heelmeesters maken stinkende wonden, gecreëerd probleem. Aan de ene kant door een kapot bezuinigde zorg, en aan de andere kant door het weigeren van het opbouwen van groepsimmuniteit afgelopen maart, waar nota bene een land als Zweden in alle media in Europa om verketterd is. Hoe anders dan bij ons. Nu aan de vooravond van een nieuw griepseizoen, en het aantal oplopende besmettingen op basis van de PCR-Test weer oploopt. Een reden voor onze charlatans de teugels weer te gaan aanhalen. In het door de mainstream verketterde Zweden, zijn daar echter op dit moment geen tekenen meer van.

Een stijging van besmettingen op basis waarvan?

De PCR test geeft aan of iemand besmet is met het Coronavirus en test alleen op het specifieke Sars-CoV-2. Mensen die genezen zijn van het virus kunnen nog meerdere weken hierna positief testen. De test an sich is betrouwbaar, maar kan niet aantonen of je op dat moment besmettelijk bent, en of het aanwezige virus infectueus is. En daar wringt hem de schoen.

Het trieste en ergerlijke is, het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Als het werkelijk zo erg is als ons voorgesteld word, en dan doel ik op het ic vraagstuk, dan kan je in het midden van het land, Gelderland of beter nog Utrecht, in een paar dagen tijd een noodhospitaal maken met de benodigde bedden, als het moet. Er is daar al een calamiteitenziekenhuis dat al 25 jaar bestaat.

Of dit überhaupt nodig is, is nog maar de vraag. In de piek die we al achter de rug hebben, zijn de diverse gecreëerde noodvoorzieningen in het land niet eens gebruikt.

Gecommitteerd.

Wat je ziet is dat men zich gebonden heeft aan besluiten die er eerder zijn gemaakt, besluiten die gebaseerd zijn op een, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, een vorm van tunnelvisie, invloed en gemeenschappelijke belangen, die een rol spelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos