Bloedmaand

Tekenen kan een tijdrovende bezigheid zijn voor een man met weinig energie. Daarom een beschrijving van een cartoon die ik had kunnen tekenen. Wij zien Bill Gates getooid met een narrenkap als de rattenvanger van Hamelen. Ik zou hem dan afbeelden, met een spuit, die hij in zijn handen heeft zoals een muzikant een dwarsfluit zou vasthouden. Hij zou gevolgd worden door honderden kleine virusjes. Op de dwarsspuit zou dan geschreven staan, bioNtech en Pfizer. Alhoewel? Wellicht zou ik Pfizer op een andere manier suggereren, Bill met een paal in zijn broek. Wat moet die man toch ontzettend geil worden, van zijn eigen virus fatalisme.

Hoe eenvoudig ik ook mag zijn, ik ben geen arme sukkel die je van alles wijs kan maken. Ik ben er heel eerlijk in, ik trek het volgende soort nonsens niet meer. Dan doel ik op het schermen met percentages, riedeltjes en het herhalen over toenames en verdubbeling van besmettingen. Of de zogenaamde tweede golf, waar we maanden geleden al op worden voorbereid. Het lijkt er met het griepseizoen aan te komen.

Ik heb ooit eens een iemand van een autorijschool horen zeggen; Bij mij is het afgelopen jaar 100% geslaagd voor zijn examen.¨ Bleek dat hij tot dan toe maar 1 leerling had gehad. Zijn eerstvolgende leerling is trouwens gelijk een verdubbeling van leerlingen, een toename van 100%.

Deze gemanipuleerde, eenzijdige berichtgeving is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een vorm van tunnelvisie, waarbij geld, invloed en gemeenschappelijke belangen een rol spelen.
 

Ja hallo en wat zit hier dan achter, alsof ze spontaan onze eigen economie om zeep helpen, alsof ze het leuk vinden of dat er mensen failliet gaan, nou zeg, hoor ik sommige onder u de lezers denken.


Buckle up and fasten your seatbelts

Met de beperkte kennis die ik heb lijkt het erop dat we te maken hebben met een grote financiële reset. Het heeft te maken met het redden van de banken. De fed en ECB hebben al genoeg centjes gedrukt en de EU is al akkoord over een steunpakket van 540 miljard euro's. Daarbij kan de 1% er weer een heel stuk rijker van worden. Sommige daarvan zijn filantropen en weldoeners die gewoon al van tevoren 7 fabrieken bouwen. Zomaar, om voorbereid te zijn, geloof je het zelf? Het is dat ik een Linux op mijn laptop heb staan anders was het bij mij meteen al control, alt en delete.

Ik neem jullie mee naar oktober van het vorig jaar. Het aandeel van het Duitse bedrijf BioNtech staat genoteerd op ongeveer 13 dollar een maand later op 13 december voor dat de hele virus waanzin zijn intrede deed in de wereld stond hetzelfde aandeel op 32 dollar. Ik zou zeggen tel uit je winst. Zijn er mensen die meer wisten? Nu op dit moment staat het aandeel op ongeveer 65 dollar. Allemaal heel opmerkelijk.

Maar nu in de bloedmaand van dit jaar, gaat er grof geld verdiend worden aan het op stapel zijnde vaccin. Er is een verbond gesloten tussen Pfizer en BioNtech.

Pfizer en BioNTech lopen op schema om al in oktober 2020 een beoordeling door de regelgevende instanties aan te vragen, melden de twee bedrijven. Als ze toestemming krijgen, zouden er dit jaar wereldwijd al 100 miljoen doses geproduceerd kunnen worden en in 2021 1,3 miljard.

En dan praten we over 50 euro dat een dosis zou moeten kosten of grof weg 65 miljard wat er te halen valt 2021. In de VS hebben ze het spul voor 39 dollar, Amerika first zal ik, maar zeggen. Het grote cashen gaat beginnen en dit is nog maar het begin. Want de klimaatagenda zal ook weer volle toeren gaan draaien.
Waarbij de doorsnee burger het liefst met een leninkje, moet zorgen voor wat zonnepaneeltjes op zijn dak en het klimaatneutraal maken van zijn overbetaald huisje.

November, bloedmaand.

Het graaien van bloedgeld gaat dan beginnen. Hamster schijtpapier, zorg dat je een paar blikken erwtensoep op de plank hebt staan, want november gaat heftig worden. November word een maand waarin we wel eens te maken kunnen krijgen met een ontlading van alle spanningen die zijn opgebouwd, wellicht dat er daarbij het nodige bloed en slachtoffers zijn te betreuren. (Ik hoop het niet) Het is de maand waarin jaarcijfers bekend worden en de meeste ontslagen vallen. Het zou zomaar kunnen dat de verkiezingen in de VS en wellicht de onrust die daar ontstaat overspringt op het Europese vasteland. Er is verdeeldheid, de zwartepieten discussie kan zomaar uitmonden in sinterklaasterreur. Ik kijk nergens meer van op. Het is wachten op het vonkje dat de lont in het Kruitvat aansteekt. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos