Ik ben lockdown

 
Zondag 19 april
 
Nederland
 
30,609 besmet Corona
3.459 Corona doden (11.2%)
10.000 bloeddonoren
3% aangetoond antistoffen

Bron https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-netherlands-study-idUSKCN21Y102

Als we mogen aannemen dat 10.000 bloeddonoren representatief zijn voor de totale populatie van 17,3 miljoen van Nederland en dit doorrekenen.

Dan mogen we concluderen dat het aantal besmettingen fors hoger liggen.
3% is dan op 17,3 miljoen 519.000 mensen die besmet zijn of geweest met Corona.

De conclusie moet dan zijn dat het sterftepercentage een totaal verkeerd beeld geeft.
Het sterftepercentagecijfer zou dan (0.65%) moeten zijn. Kortom nu word er gesuggereerd dat 1 op de 9 sterft besmet met het virus, terwijl dit in werkelijkheid 1 op de 150 is.

Wordt er een onvolledig beeld geschetst, of zie ik iets over het hoofd?
Het is vermoeiend. Gewoon vermoeiend. Zoveel domheid overal. Zoveel bondage aan alle kanten. Zo weinig reden aan beide kanten. Er bleef zo ​​weinig democratie over dat het nauwelijks genoeg is voor twee. Sommige zijn machtig, andere zijn flauwgevallen. Fouten gemaakt. En vergeet het maar. Vermoeiend.

Wat ga je je kinderen of je kleinkinderen wellicht antwoorden als ze je vragen: 'Waar was je toen we van onze vrijheid werden beroofd,  en die ons in onze grondrechten beperkte, ons verboden om te gaan waar we maar wilden, wanneer we maar wilden ...?' Je "gehoorzaamde" gewoon?

Kritiek hebben, vragen stellen mag niet, luchtig oppakken evenmin. Gedurende deze tijden is het moeilijk om een​ mondkap te onderscheiden van een muilkorf.

Mensen laten zich vrijwillig vastleggen met een enkelband die uit angst is gemaakt. Diegene die dat niet doen, die de paniekpredikers niet volgen, daar hebben we kliklijnen, apps en boetes voor. En de kracht van sociale verontwaardiging, en minachting voor diegene die de vrijheid zo lief is, dat ze daar hun leven voor zouden willen geven. Ook voor zoiets als een virus. Ach man wat vermoeiend.

Je bent volwassen, begin te denken. Zo vermoeiend. Blijf jezelf vertellen: ik ben sterk, ik laat me niet manipuleren, ik denk voor mezelf, ik bekijk de informatie die ik krijg kritisch. Ik geloof niets. Ik blijf in mijn eigen midden.

Moe word je er van.

Ik ben lockdown

  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breder perspectief

House of the brave?

Chaos